Un model d'economia amb futur

AVEBC

Comunicat oficial AVFEBC

En castellano

AVEBC logo 004

L’elaboració i implantació del Balanç del Bé Comú, memòria de responsabilitat social, estat no financer o altres eines seran subvencionades per la Generalitat Valenciana.

L’Associació Valenciana per al Foment de l’Economia del Ben Comú considera un important avanç  social l’Ordre publicada en el Diari Oficial de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

En l’Ordre 2/2017 de l’1 de febrer, la Conselleria d’Economia de la Generalitat Valenciana estableix les bases reguladores per a la concessió d’ajudes destinades a la promoció de l’economia sostenible, que es realitzaràn a través del finançament d’actuacions de foment i difusió de la cultura i pràctiques de les empreses socials i de l’Economia del Bé Comú.

Es fa especial referència als valors fonamentals de l’Economia del Ben Comú així com a les eines que permeten mesurar la contribució al Bé Comú de les empreses, organitzacions i institucions, mitjançant la realització del Balanç del Bé Comú, per a la implementació del qual s’estableixen ajudes en aquesta Ordre. El Balanç mesura els valors de Dignitat, Solidaritat, Justícia Social, Sostenibilitat mediambiental, Participació i Transparència, que aquestes entitats aporten a la societat, fet que suposa posar a les persones en el centre de l’activitat econòmica.

Per a l’Associació Valenciana per al Foment de l’Economia del Bé Comú representa tot un repte i una gran responsabilitat, l’oportunitat de transmetre, acompanyar, formar i avaluar en els valors que impulsen el nostre moviment en empreses, organitzacions i institucions interessades a promocionar comportaments econòmics ètics que donen pas a una societat amb una economia més justa i sostenible.

Des de l´AVFEBC volem, també, reconèixer el gran treball que es fa des de les associacions, comunitats i agrupacions civils entorn de la millora de l’economia social, labor especialment gratificant quan es veuen recollides algunes de les nostres peticions per les institucions, com en aquest cas. Continuarem treballant amb totes elles amb la finalitat d’enriquir un diàleg social de col·laboració i participació molt fructífer i necessari.

ENLLAÇOS D’INTERÈS

Associació Valenciana per al Foment de l’Economia del Ben Comú, AVFEBC: https://ebcvalencia.ebccomunitatvalenciana.org/

Ordre publicada en el Diari Oficial La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball:

http://www.dogv.gva.es/datos/2017/02/06/pdf/2017_902.pdf

Nota de premsa de Conselleria:  http://www.indi.gva.es/inicio/area_de_prensa/not_detalle_area_prensa?id=698269