Un model d'economia amb futur

AVEBC

II ASSEMBLEA DE L’ASSOCIACIÓ VALENCIANA PER AL FOMENT DE L’ECONOMIA DEL BÉ COMÚ A BETXÍ.

Nota de Premsa 

 

 

II ASSEMBLEA DE L’ASSOCIACIÓ VALENCIANA PER AL FOMENT DE L’ECONOMIA DEL BÉ COMÚ A BETXÍ.

 

L’Associació Valenciana pel Foment de l’Economia del Bé Comú, celebrat aqueste dissabte dia 4 a Betxí, seu del grup de treball EBC de Castelló, la seua segona Assemblea general, amb l’assistència de membres de l’associació de València i Alacant, també ha comptat amb la presència del Dr. General d’Economia, Empreniment i Cooperativisme de la Generalitat Valenciana, Francisco Álvarez i la visita de l’il·lustríssim senyor alcalde de Betxi Alfred Remolar.

 

En l’Assemblea, celebrada a la Fundació Cívica Novessendes, s’han abordat qüestions organitzatives i aprovat línies de treball per avançar en l’objectiu de promoure aquest model econòmic alternatiu, proposat per Christian Felber, una economia sostenible al servei de les persones, del benestar de la ciutadania, i de la democràcia.

 

L‘Economia del Bé Comú planteja la necessitat de redefinir l’èxit empresarial i social, amb indicadors que valoren els beneficis socials, ecològics, de justícia social, amés del balanç financer. Per avançar en aquest model econòmic és necessari construir un marc legal i una fiscalitat que incentive la vinculació entre l’èxit empresarial i el benefici social, és a dir, el Balanç del Bé Comú.

 

En aquest sentit, des de l’AVFEBC es valoren molt positivament algunes iniciatives legislatives del Govern valencià que avancen en incentivar a les empreses que aporten un benefici social o amb el Balanç del Bé Comú. Recentement s’han publicat les bases per a convocar subvencions a projectes i iniciatives destinades a la promoció de l’econimia sostenible.

 

Cada vegada son més les empreses que es plantegen fer el Balanç del Bé Comú i avançar en aquesta línia, ja son més de 2000, en uns 30 paisos, i també al territori valencià. I cada vegada son més els municipis que volen promoure aquestes pràctiques econòmiques positives.